Després d’un temps aturats, avui tornem amb les nostres entrevistes a músics locals per conèixer-los una mica millor i que ens donin la seva visió de l’escena musical electrònica de Barcelona.

Com ja haureu notat, hem canviat el nom de la secció per «Support your locals», perquè això és el que precisament volem fer amb aquestes converses: mostrar als nostres músics locals, posar-los en valor i donar-los un espai.

Per començar però que molt bé vam iniciar aquesta nova etapa entrevistant a Maria La Lvcha, que ha col·laborat amb nosaltres punxant als concerts AMEBA prismática de les festes del Raval al CCCB.

I sense més dilació anem a conèixer-la a fons:

Dj colombiana establerta a Barcelona, ​​entén el seu treball com un alboroto: un del seus objectius es la denúncia a l’opressió i la desigualtat, això sí, sempre des d’un lloc de diversió. El seu estil està totalment influït pels seus orígens i el defineix com «música que emergeix d’instruments que neixen de la terra, emanada per artistes de Llatinoamèrica amb aquest sabor africà de suport i arrel».

Ha punxat en Festivals com el Rototom, DGLT i Brunch Electronik, i també és amant de les festes populars de Barcelona, on ha pogut portar la música i la gozadera per diferents barris.

Si voleu viatjar a un altre planeta, us recomanem que us escolteu el seu Mixcloud aquí. I si voleu saber què pensa de la música i l’escena a Barcelona heu de seguir llegint.

Quines són les teves influències?

Les meves influències vénen dels sons de la terra, de les ones orgàniques i la connexió entre el so i el moviment. Depenent del tipus de sessió em deixo influir per cants africans, beats electrònics i xamànics, mantres medicinals, melodies càlides i ballables.

Quins elements són indispensables en la teva música?

Els elements indispensables per a la música que toco és un bon so, una experiència extra sensorial en la qual la música desperti tot els sentits, i aquesta ha d’anar acompanyada de visuals o un ambient de carrer específic. També l’escolta activa a través del ball, de les persones que es deixen portar pel gaudir del cos.

Un disc que sempre portes en la teva maleta:

Celia Cruz El yerberito moderno

.

Com veus l’escena electrònica a Barcelona?

L’escena electrònica a Barcelona s’ha caracteritzat sempre per ser molt diversa però, al mateix temps, petita. Crec que és una bona ciutat en la qual es reuneixen i conflueixen diferents estils electrònics que porten a la fusió de ritmes i cultures diferents. A hores d’ara, l’escena electrònica i tota l’escena cultural està en crisi no per factors corresponents a la creativitat o la innovació, està en crisi per les limitacions d’una realitat que, llastimosament, no podem controlar, i l’únic que es pot fer és fer la diferència en grups petits, portant música, ball i alegria als que ens envolten i amb els quals interactuem dia a dia.

Si vols saber més coses de Maria la Lvcha pots seguir-la al seu Instagram  o Bandcamp. 

Nosaltres només esperem que aquesta situació acabi molt aviat per poder tornar a escoltar la magia de la seva música on realment ha de ser-hi la magia: a la pista de ball.