Feliç dilluns Amebas!

Què us va semblar el dj set de @sasi aquest divendres passat? Meravella no?

I parlant de coses ben fetes i talent local avui volem compartir una entrevista #supportyourlocals que es va quedar en el tinter fa un temps però que estàvem desitjant treure…La de nostra estimada NiZ que va fer un dj set brutal amb nosaltres fa uns mesos en el Slow Club i encara el tenim a la memòria.

Establerta des de fa més de deu anys a Barcelona, i criada a la València dels anys 90, NiZ fa els seus primers passos en la música amb els Technics d’un amic l’any 2000. Poc després es faria amb el seu primer equip digital. Però no va ser fins a 2016 quan va decidir professionalitzar una passió que l’acompanya des dels 16 anys.

Fruit d’haver-se alçat Guanyadora del Negrita Sound Talent 2 (2018), va actuar en Arenal Sound i en Pachá Barcelona. També ha punxat en Moog Barcelona, Next Club (València), Veto Social Club (Eivissa) i és resident de la festa ‘Big Blast Festival’ a València. A més, i després d’haver cursat el ‘Ableton Eletronic Music Program’ en Eumes (Girona), fa els seus primers passos en la producció.

 

+ Quines són les teves influències?

Bàsicament l’escena valenciana de finals dels 90, que va ser l’electrònica que em va educar. Em vaig introduir en ella amb el Eurodance de principis dels 90, per a després saltar al trance, el progressive, el bumping… Va ser llavors quan vaig començar a punxar, allà per l’any 2001. I a poc a poc van anar apareixent el techno, el hard trance, la makina i el hardcore. La mítica Chocolate era com la meva segona casa. Tots aquells sons em van conquistar i em continuen tornant boja. I el techno que punxo actualment, encara que més madur i elegant, beu molt d’allò. Però actualment escolto pràcticament de tot. El rock i el metall són la meva altra gran passió i després em commouen d’una manera especial compositors com Arvo Pärt. Cada moment del dia té la seva banda sonora.

 

+ Quins elements són indispensables en la teva música?

Sempre dic que tot el que porti HARD davant m’agrada. Velocitat i contundència són dues característiques inherents als meus sets. Les atmosferes fosques solen estar també molt presents. No connecto res amb les tonalitats majors. M’interessa molt més el que estripa per dins que el que genera eufòria o felicitat. I com a homenatge als meus orígens, en els meus sets mai falta alguna perla trance.

 

+ Un disc que sempre portes en la teva maleta

Escolto de tot i tinc de tot. A més, cada bolo requereix una maleta diferent. Però hi ha temes immortals que em continuen posant els pèls de punta encara que hagin passat més de 20 anys. Un clar exemple és el ‘District of power’ de Cocooma. El 98 és un dels meus anys fetitxe.

 

+ Quins són els teus segells de referència?

Compro molt Planet Rythm, Arts, Suara, Soma, Possesion, Hex, Second State… No em limito, la veritat.

Això sí, reconec que sóc una gran fan del segell de Nina Kraviz, TRIP. Encara que ella no és sant de la meva devoció, respecte molt el seu criteri a l’hora de seleccionar música. M’ha descobert productors ja bàsics en els meus sets com Vladimir Dubyshkin.

Al contrari em passa amb Héctor Oaks. M’interessa tot el que fa. Em sembla un DJ increïble i un gran selector musical. Segueixo de prop el seu segell KAOS, les seves produccions i, en general, a tota la tropa Herrensauna. I després com a referències clàssiques, sens dubte, Hydraulix. Tinc molts en digital i uns quants en vinil. Sempre cau algun ;)

 

+ Com veus l’escena electrònica a Barcelona?

Jo em vaig criar en l’escena valenciana. Després vaig estar molts anys fora del món i em vaig reenganxar a Barcelona en 2016. Des de llavors, he vist un ascens considerable del Techno potent a la ciutat, tant que crec que li havíem donat la volta. Els macrofestivals i els esdeveniments massius de “underground” cada vegada ho eren menys. Però la pandèmia ho ha descuajaringat tot. Em dóna pànic que els llocs petits en els quals preval la qualitat no sobrevisquin i ho envaeixi tot el públic rendible, els artistes massius i els cartells mediocres. La remuntada serà dura. Però aquí estarem, amb el volum ben alt.