El divendres vam tancar amb una sessió meravellosa a càrrec de Josephine i d’aquesta manera es completa el nostre cicle de febrer en col·laboració amb Femnoise i les djs tan increïbles que ens han estat acompanyant durant aquests divendres passats. Però com volem conèixer-les millor i que vosaltres també, els hem proposat fer-lis una entrevista supportyourlocals i totes han acceptat.

Avui comencem amb Rosario que porta treballant en la música des del activisme lgtbi des de l’any 2002. És co-fundadora del lecolectivo LeSFATALeS i com ja esteu més que assabentades, també forma part del roster d’artistes de l’agència Femnoise.

En 2019 va fer el tancament del festival Primavera Sound al costat de Sama Yax i ha punxat per llocs de diferents ciutats i festes tan variades com punxar en Brunch in the City, Pulpada Electrónica, Laut, Nitsa Club, Moog, Apolo, Slow Club, VenTú!, DGTL after party, BAM, PRIDE, Astin, Festes del Raval, Fúria Queer, SomosLas, BeCool, Razzmatazz,entre molts altres.

Polivalent i eclèctica, les seves sessions són un viatge en constant canvi amb un punt nostàlgic cap els 80 i els 90 que sempre es deixa notar…Ella mateixa explica que la diuen la devoratemas i la Black Madonna Catalana…Si vols saber per què continua llegint.

+ Quines són les teves influències?

La música de finals dels vuitanta, principis dels noranta m’han influenciat bastant. Record que anava a Nick i un dia hi havia un dj amb música nova i van començar a sonar temes new beat i acid house i em vaig flipar amb aquest estil musical. Més tard vaig descobrir el primer Nitsa, amb la cabina a peu de terra, i em va encantar poder veure com el dj es manejava entre vinils, estava molt curiosa de veure com punxaven i allò era un temple per a mi.

Sideral també va ser una de les meves influències per l’eclecticisme en les seves sessions. Recordo que quan vaig veure a K-hand punxar, vaig pensar “joder, li dóna mil voltes als tios”. Tenia una tècnica amb el pitch fader, barrejant gairebé sense tocar el vinil, que era impecable. També Tekla m’al·lucinava quan punxava cante jondo amb techno. M’agraden lxs artistes que assumeixen riscos en les seves sessions i obren noves perspectives de gènere. Sóc fan incondicional de Peaches i Planningtorock. Com veus tinc un bon popurri d’influències.

+ Quins elements són indispensables en la teva música?

Els meus sets de pista oscil·len entre els 125bpm i els 128bpm. M’agrada fer sessions entretingudes on predominen el tech house, les melodies i els breaks, i com sóc una melancòlica dels 90’s, també punxo temes que, encara que són d’enguany, contenen algun matís sonor que transport a una altra època i així vaig fent un petit viatge atemporal.
M’avorreix punxar tota l’estona el mateix estil, necessito chicha i als temes m’agrada extreure-li aquests dos minuts que em semblen interessants i anar proposant noves escoltes anant en progressió rítmica. Les meves amistats em diuen la devoratemas i lxs fans la Black Madonna catalana, perquè et facis una idea de per on navega la meva música.

+ Un disc que sempre portes en la teva maleta

Steffi – Yours feat. Virginia

+ Quins són els teus segells de referència?

Al llarg d’aquests vint anys punxant han passat diversos com Strictly Rhythm, Kompakt, Bpitch Control, Ostgun Ton, Clone Records.. Últimament em decanto mes per Shall not Fade, Correspondant, Aus Music, Rhythm Section, Permanent Vacation..

+ Com veus l’escena electrònica a Barcelona?

A nivell de música i artistes la veig rica. Tenim gent amb molt de talent, també nous col·lectius, propostes, festes i festivals interessants que han anat sorgint a la ciutat. La pena és que avui dia que gairebé no hi ha espais, ni clubs oberts on poder gaudir d’aquestes propostes en viu i sense tot just ajudes econòmiques…No sé quant temps més podran subsistir sense que perdem part d’aquesta escena.

Quan la pandèmia ens ho permeti penso que necessitem polítiques que promoguin i ajudin al sector per a poder alimentar aquesta escena permetent a fer canvis d’ús ls espais i gaudir d’un live o un dj no sols en sales o en el format que actualment està establert. Veritat que ara han suprimit aparcaments per a posar taules de terrassa de bars? A mi m’agradaria poder punxar en una església, que a més no molestes als veïns (aquí ho deixo)