Phran és un veneçolà de naixement que porta anys ja vivint i agitant l’underground barceloní amb els seus múltiples projectes. Aquests dos últims anys han estat per a ell un moment molt important, ja que s’ha embarcat en quatre aventures que, de moment, han començat amb molt bon peu: People You May Know, duo d’improvisacions, jams de house i experimentacions analògiques al costat de Ylia; Dos Ritmos, que li ha unit a Lucca Lozano amb la recerca de la perfecta simbiosi entre percussions llatines ancestrals i ritmes trencats electrònics fets per a la pista de ball; IVAN, projecte compartit al costat d’Ivy Barkakati; i Latino Body, programa de ràdio i B2B sota el seu altre àlies DJ Phidias acompanyat de Sano. Tots ells demostren de la seva gran capacitat d’associació i la permeabilitat del seu discurs.

Els discos publicats amb aquests respectius projectes (“One Hand Clap”, en Hooded Records, “Antrophony”, en el segell berlinès Klasse Wrecks, i el seu autopublicat «Delicius Fantasy») són tres excel·lents releases que s’afegeixen a una discografia encara curta però suculenta i repleta d’idees, amb diversos EPs en solitari i compartits (3 EP’s a Klasse Wrecks, «Impulse», junt amb Ivy Barkakati en Rhythm Control Barcelona, i «Latent Effect», en Best Effort). Aquest últim any l’hem pogut veure a diversos festivals locals com Sónar amb el projecte Phran, MIRA amb el projecte People You May Know, Manrusonica amb el projecte IVAN o Parkfest amb el projecte Latino Body i Phran.

https://phran.bandcamp.com

 

Hem aprofitat aquests dies per a fer cinc cèntims amb ell i que ens parli una mica més sobre les seves influències i la seva visió de l’escena:

+ Quines són les teves influències? 

En aquest moment: Els albiraments d’Ovnis en el barri del Poble Nou, Lost Tracks, Zauberstab Zine, Vico C, Lisa M i Omar S.

 

+ Quins elements són indispensables en la teva música? 

La internet, una Drum Machine i un Delay.

 

+ Un disc que sempre portes en la teva maleta:

Algun de Rhythm & Sound.

 

+ Quins són els teus segells de referència?

FXHE, Hivern, Paralaxe Editions, Sex Tags, PPU, Doméstica, Butter Sessions, Dark Entries, Public Possessions, Klasse Wrecks…

 

+ Com veus l’escena electrònica a Barcelona?

Com a migrant veneçolà assentat en Barna des de 2011, veig amb admiració la quantitat de bons artistes, productors i DJs que hi ha a la ciutat, també amb connexions per tota la península. Sempre hi ha algun altre DJ, artista o segell que un no tenia en el radar i resulta ser boníssim. La meva manera d’entendre l’art i el meu treball ha canviat aprenent de tanta gent fent coses interessants en l’escena local. Potser l’escena ha depès molt del turisme i aquesta sigui una oportunitat per a fer les coses d’una altra manera.

 

Encara no has escoltat a Phran? Aquí et deixem una de les seves últimes sessions per a que et facis una idea del que és la seva música: