Sota el nom de Harvey Touch s’amaga el projecte en solitari del productor càntabre establert a Barcelona Javi Toca. Després de diversos anys explorant diferents gèneres, en 2017 la seva carrera comença amb Opal, Changes (EELF) i Warm By Your Side (Houseum), on demostra el seu gust pels samplejos. Els dos últims temes criden l’atenció de la comunitat de Soundcloud i Youtube, la qual cosa porta a l’artista a començar amb les actuacions en directe (ARTeNOU, Razzmatazz, Garage 442) i a presentar DJ sets carregats de house percussiu i ritmes exòtics.

Després d’un any de silenci, Harvey Touch arranca de nou el passat 2019 amb l’EP Astral Patterns editat dins del segell libanès Feedasoul, mostrant tres talls més contundents, amb un cert matís espiritual, i que va fer de pont amb el seu àlbum, Archipiélago, un treball més rítmic, introspectiu i oníric.

Recentment ha editat en el segell valencià theBasement Discos amb Poca Broma EP, un treball que beu amor per la música dels 70 i la transforma en quatre produccions originals que desborden calidesa i elegància. Els seus coneguts edits posen també a l’artista com un digger de primer nivell, amb autèntiques delícies per a qualsevol DJ.

https://harveytouch.bandcamp.com/

 

Hem aprofitat aquests dies de calma per a fer cinc cèntims amb ell i que ens parli una mica de les seves influències i la seva visió de l’escena actual:

+ Quines són els teves influències?

Moltes i molt variades: jazz, house, techno, hip hop, disc, ambient, new age, balearic…

 

+ Quins elements són indispensables en la teva música?

Ableton. Alguna planta i una il·luminació adequada.

 

+ Un disc que sempre portes en la teva maleta:

Oyabun de Folamour, o alguna cosa de Four Tet.

 

+ Quins són els teus segells de referència?

Coastal Haze, TheBasement Discos, Blaq Numbers, Get Together, Shall Not Fade i Periodica Rècords.

 

+ Com veus l’escena electrònica a Barcelona?

No crec que existeixi ja una escena com a tal. Dins de la ciutat ara s’emporta l’individualisme, o com a molt petits col·lectius que funcionen i es mouen bé en el seu entorn (p. ej Mainline).El costat bo és que ara mateix l’escena es considera a nivell global. Jo demà puc parlar amb un promotor o un productor o un DJ de Dublín, Berlín o Líban, i crear una xarxa molt més extensa del que haguéssim imaginat fa 10 anys.

 

Per a aquells que encara no l’hagin vist punxar mai, Javi ens deixa una sessió perquè ens puguem fer una idea de qui és Harvey Touch!

Nota privada: vaig gravar aquest DJ Set a les 3 del matí, amb un punt de vi bastant curiós. L’he triat perquè a nivell tècnic no és brillant, però crec que té la meva essència més punk, la que trec quan estic deslligat. Si l’escolteu, que sigui amb una copa o birra a la mà!