Al bell mig de les festes nadalenques, època d’indigestions, retrobaments amb familiars i amics, va tenir lloc la darrera edició de Ameba als clubs, on vam poder degustar un delicatessen com el directe de Airaboi. No vam voler deixar passar l’ocasió per fer-li el nostre particular cinc cèntims i conèixer-lo una mica millor.

L’any passat ens va seduir amb Dream in Motion (Lapsus, 2018), un EP creat entre Valencia, Barcelona i Berlín. Ple d’electrònica emotiva, busca sons propis en els sintetitzadors, pedals d’efectes i les polirrítmies. Airaboi, a més dels directes i DJ Sets, completa el seu treball dirigint el segell Banned in Vegas i l’amplia amb el programa Wavy Myths que des de fa unes setmanes s’emet a Radio Primavera Sound. Sigui quin sigui el format que trieu, apropeu-vos a tastar la seva música sense por a la indigestió.

 

+ Quines són les teves influències?

Sempre he sentit admiració i curiositat per la música electrònica, sigui de ball o aquella que pots escoltar a la teva habitació estirat al llit. De petit, com a molts nois de la meva generació, el record que tinc és escoltar cançons que marcaren una època als meus pares, aquella dels anys vuitanta basada en sintetitzadors i caixes de ritme, així que alguna cosa tindrà a veure. D’adolescent intentava anar a clubs i locals on s’escoltava house i techno, i a mesura que vaig anar creixent em vaig anar interessant per estils de l’ectrònica com ambient, leftfield, synth, wave etc.

+ Quins elements són indispensables a la teva música?

Quant a la producció es refereix, per a mi tot és indispensable i no ho és a la vegada. No segueixo cap rutina ni tinc un mètode; de vegades, les idees surten d’un patró rítmic i de vegades d’un sample, una seqüència o un acord així que els elements van variant. Però per ser sincer, faig servir molt sovint el pedal de Boss RE-20.

+ Un disc que sempre portes a la teva maleta:

No sabria per quin decidir-me, pero en canvi puc dir-te el que m’està acompanyant aquest dies freds d’hivern, No More Dreams de 1991.

+ Quins són els teus segells de referència?

Actualment segueixo molt de prop segells com Stroom, Séance Centre, Antinote, Knekelhuis, Berceuse Heroique… m’agrada el que estan editant darrerament Editions Gravats o Whities, per nombrar alguns.

+ Com veus l’escena electrònica a Barcelona?

Vivint fora és dificil opinar, però el que sí que percebo és que hi ha més clubs i propostes interessants que quan vaig deixar la ciutat fa un parell d’anys enrere.

 

per Juan Antonio Moreno